Bahri Çolpan

Tarih: 29.08.2024 01:30

Osmaniye 28 Yıldır Neden Tanınmıyor?

Facebook Twitter Linked-in

Merhaba çok kıymetli okuyucularımız,
Osmaniye vilayet olalı 28 yıl oldu. Yani tam 10 bin 220 gün olmuş Osmaniye il olalı. Rakamı yazmak kolay. Ancak bu kadar uzun yıllara rağmen kentimiz tanınmıyorsa bundan herkes ders çıkarmalı. Osmaniye'nin en büyük sorunu bana değmeyen yılan bin yaşasın misalidir. Hep böyle düşündüğümüz için Osmaniye tanınma anlamında bir yere varamamıştır.
2017 yılında Bahri Çolpan ve arkadaşları bu durumu içine sindiremediği için Osmaniye'yi Tanıtma Derneği'ni kurarak, memleketi tanıtmak için canlarını ortaya koymuşlardır. İlk olarak Osmaniye Fıstığını dünya markası haline getirmişlerdir. Ardından tüm vilayetlerde Osmaniye'yi tanıtma seferberliği başlatmışlardır.
İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin gibi büyük kentlerde Osmaniye tanıtım günleri düzenlemişlerdir.
Hiç kimse dört dörtlük değildir. Bizimde eksiklerimiz mutlaka vardır. Ancak meyveli ağaç nedense hep taşlanır. Keşke bizim bu kadar fedakarlık yaparak Osmaniye'mize yaptığımız hizmetleri başka birileri çıkıp yapmış olsaydı da, hem bize gerek kalmasaydı, hem de Osmaniye tanınmış bir vilayet olsaydı.
Osmaniye için bugüne kadar kimse çıkıp bir şey yapmamış. Herkes "bana ne" demiş ve izlemekle yetinmiş.
Biz öyle diyemedik ve elimizden geldiği oranda bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu kadar özverili bir ekip çıkmış bir şeyler yapmaya çalışıyor. Sizlerde bizi yalnız bırakmayın. Osmaniye'yi tanıtalım. Herkes bizim müstakil vilayet olduğumuzu öğrensin. Bizler kefimizden işimizi gücümüzü bırakıp Osmaniye'yi tanıtmanın peşine düşmüyoruz. İstiyoruz ki, bu kenti herkes tanısın. Yerli ve yabancı turistler Osmaniye'ye gelsin ve bacasız sanayi turzimden Osmaniye payın alsın. Bu gelirler ile Osmaniye'nin ekonomisi büyüsün. İşsizlere iş sahası çıksın. 
Osmaniye için gerçekten güzel çalışmalar yapıyoruz. Sizlerden beklentimiz yanımızda olun ve takdir edilmemiz gereken yerde de takdir edin. Biz bu kentin tanınırlık oranını çok yükseklere taşıyacağız. Yeter k yanımızda olun.       

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —