HATAY (AA) - Hatay'daki Reyhanli Baraji ve çevresinde daha önce varligi bilinmeyen 16 kus türünün görüntülenmesiyle bölgedeki kus çesidi sayisi 115'e yükseldi.
Amik Ovasi'ni canlandiran ve su seviyesinin her geçen gün arttigi barajda, Subasi Kus ve Kelebek Gözlem Dernegince yürütülen çalismalar kapsaminda daha önce bölgede varligi bilinmeyen 16 yeni kus türü görüntülendi.
Dernek Baskani Ali Atahan, AA muhabirine yaptigi açiklamada barajda kus türü sayisinin her geçen gün arttigini söyledi.
Bölgede yaptiklari yeni kesifte yirtici ve ördek türlerinin gözlendigini ifade eden Atahan, 16 yeni kus türünün eklenmesiyle Reyhanli Baraji'ndaki tür sayinin 115'e ulastigini belirtti.
Göçmen ötücü kuslarin sayisinin attigina dikkati çeken Atahan, söyle devam etti:
"Ülkemizin en nadir serçe türlerinden biri olan 'küçük serçe' de barajin tür listesine dahil oldu. Bu türü Hatay'da ikinci kez görüyoruz. Saribasli kuyruksallayan, çayir taskusu, kir incirkusu gibi göçmenleri alanda ilk kez gördük. Kesifte kilkuyruk, fiyu, boz ördek de yeni görülen türler arasinda. Bölge kuslar için oldukça önemli bir konumda bulunuyor. Balik kartali, ari sahini, saz delicesi ve çayir delicesi alanda yeni gördügümüz yirtici kus türleridir."
Atahan, Reyhanli Baraji'nin Hatay'in ve Türkiye'nin yeni bir kus cenneti olma yolunda oldugunu kaydetti.